Napi 6 csésze tea az egészséges, hosszú életért?
Számos tanulmány jutott arra a felismerésre, hogy napi 6 csésze prémium minőségű tea elfogyasztása segítheti egészségünk megőrzését korunk előrehaladtával.

A Newcastle Egyetem kutatásai szerint rendszeres teafogyasztással javulhat a memóriánk, sőt csökkenhet az Alzheimer kór kialakulásának a veszélye is.

A valódi, tiszta eredetű tea segít megtartani bőrünk rugalmasságát, fluorid tartalmának köszönhetően képes a szájhigiénia javítására.


Mindennapi prémium minőségű teafogyasztással jelentősen hozzájárulunk a napi fluorid szükségletünk fedezéséhez, s egyúttal csökkentjük a fogszuvasodás esélyét is. A fogak épségének megőrzését azonban nemcsak a fluoridok, hanem a teában található polifenolok is segítik.


A teában lévő polifenoloknak pedig számos más jótékony hatása is van szervezetünkre. Ha vetünk egy pillantást azokra az országokra, ahol a rendszeres minőségi teafogyasztás a mindennapi életmód  része, mint például Japánban vagy Indiában, akkor azt látjuk, hogy ezekben a kultúrákban sokkal tovább élnek az emberek minőségi, egészséges életet.

Megéri a kézműves teára másképp tekinteni, hogy a mi étkezési kultúránkban és életmódunkban is elfoglalja méltó helyét.


Forrás: Dilmah School of Tea

2018 FEB 06 11:02:49/