Legyen a karácsony boldog ünnep! Örömteli Karácsony lépésről-lépésre a LINDOR útmutatásával
Örömteli Karácsony lépésről-lépésre a LINDOR útmutatásával Hogyan tegyük igazán boldoggá a karácsonyt? Ebben segít a LINDOR egy szakértő életmód tanácsadóval együtt; íme néhány tipp a pozitív pszichológia elméletére építve, hogy az ünnepet, ne a szorongás, aggódás, hanem a valódi boldogság lengje körül: 

Karácsonykor boldognak kellene lennünk, ám a LINDOR egyik európai tanulmánya szerint, ez sokunknak nem sikerül. A stressz, a pénz iránti aggodalom és a családi viták miatt sokszor elvész az ünneppel együtt járó szeretetteljes, örömteli hangulat. A LINDOR egy szakértő életmód tanácsadóval együtt összeállított, 10 pontos karácsonyi útmutatóval segíti a békés, boldog ünnepi hangulat megteremtését.

 Sarah Thain életmód tanácsadó az alábbiakat javasolja:
„Keményen tanulunk a vizsgáinkra, keményen megdolgozunk azért is, hogy a legjobb állás a miénk legyen, akkor miért is ne tennénk meg mindent a boldogságért? Ahelyett, hogy azt várjuk, hogy a Karácsony örömteli legyen csak úgy, nekünk magunknak kell ezért tenni. A pozitív pszichológia megtanít képesnek lenni a rugalmasságra, elhivatottságra, kitartásra céljaink elérésében és a jó társas kapcsolatok kiépítésére boldogságunk érdekében. Ezekért a képességekért sokat kell tennünk. Az az igazság, hogy a szorongás és a depresszió sokkal könnyebben a részünkké válhat, mint az előbbiek. Az alábbi tanácsok mindegyike a pozitív pszichológia alapjaira épül. Önnek nincs más dolga, mint elindulni ezen az úton, és elkezdeni visszaszámolni egy nagyon boldog karácsonyig!  

  1. Kezdjen el vezetni egy LINDOR Boldogság naplót! Írja le gondolatait, érzéseit és viselkedését. Észrevesz bármilyen mintát? Például, vannak-e olyan tipikus helyzetek, amelyek mindig stresszt okoznak a karácsony közeledtével? Egyszer kell csak felismernie ezeket, s akkor máris tudja kezelni a hasonló helyzeteket. Ne csak a negatív dolgokra figyeljen, sokkal inkább 2-3 olyan dologra, amelyekért éppen nagyon hálás.

  2. Változtasson, hogy más legyen az idei karácsony! Már egészen kis dolgok megváltoztatásával is nagy hatást érhetünk el. Ha eddig mindent megvásárolt, idén készítsen például adventi kalendáriumot saját maga. Ettől sokkal személyesebbé, kedvesebbé válik ez az ajándék mindenki számára. Rejtsen el minden ablak mögé egy-egy személyes üzenetet. Ha mindezt LINDOR csokigolyó, a LINDT Csokoládé Mesterek remekművei, kíséretében teszi, biztosan mosolyt csal vele szerettei arcára.

  3. Húzza meg a határait! Legyen határozott elképzelése mennyit fektet be érzelmileg és pénzügyileg az idei karácsonyba, s így elkerülheti majd a túlköltekezést valamint az érzelmi kitöréseket! Ha készpénzben fizet kártya helyett, jobban érzékeli a valós költést, illetve azt, hogy mire van valójában szüksége.   

  4. Tervezzen előre és tegyen előkészületeket! Ne hagyjon semmit az utolsó pillantra! Készítsen listát az ajándékokról, a feladatokról. Főzzön és süssön meg előre mindent, amit csak lehet. Ha karácsonykor utazik, vegye figyelembe az ünnepekre jellemző dugókat, csúcsidőszakot, hogy ne érje kellemetlen meglepetés.

  5. Koncentráljon azokra a dolgokra, amelyekben tényleg jó. Ismerje fel a többiek erősségeit is és találja ki, hogy ki-ki hogyan tud hozzájárulni az ünnepekhez. Ezzel nemcsak az ünnepi készülődést teszi gördülékenyebbé, hanem családtagjai pozitív tulajdonságait értékelve, tovább erősítheti a családi kötelékeket is, igazán örömteli pillanatokat szerezve mindenkinek. A karácsony erről szól valójában. Ez igaz a gyerekek esetében is. Segítsünk nekik is elkészíteni saját személyes karácsonyi ajándékaikat, ami lehet például egy áttetsző dísztasakba csomagolt, kedvenc LINDOR csokigolyóikból összeválogatott ajándék, szép masnival átkötve, kézzel készített karácsonyi üdvözlőkártya kíséretében. Ez szép karácsonyi meglepetés lehet barátoknak, családtagoknak a Lindt Csokoládé Mestereinek a remekműveivel. 

  6. Naponta egyszer-kétszer vizualizálja, hogy milyennek képzeli el a karácsonyt, majd tegyen meg mindent ezért! A vizualizációs technikákat leginkább az atléták használják, de a hétköznapi életben is jól működnek. Ha mentálisan a pozitív kimenetelre, az önnek örömet jelentő dolgokra koncentrál, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel válik az valósággá. Ez a technika segíti a relaxációt is a feszült karácsonyi előkészületek közepette. Egy mostani kutatás szerint, a megkérdezett francia nők 62%-a válaszolta azt, hogy számukra már az is egy csipetnyi boldogságot jelentett, kiszakadva a hétköznapok feszített ritmusából, hogy bűntudat nélkül elfogyaszthattak néhány falat csokoládét. Képzelje csak el ön is, ahogy kicsit kikapcsol, s magazint olvasva fekszik a kanapén, s élvezi a pillanatot kedvenc LINDOR csokoládéját majszolva.

  7. Töltsön időt a szabadban is! Nem szokatlan, hogy karácsonykor az egész család napi 24 órát tölt el a lakásban. Idén mozduljanak ki, s sétáljanak naponta, azonnal érezni fogják ennek jótékony hatását. A gyereknek rendezhetnek akár egy kerti kincskereső vadászatot is, a Lindt Csokoládé Mesterei által alkotott LINDOR csodák elrejtésével. Tanulmányok szerint a természetben eltöltött idő növeli a vitalitásunkat és a boldogság érzetünket. Már napi 20 perc a szabadban elég közérzetünk jelentős javulásához.

  8. Érezze jól magát karácsonykor! Szórakozzon! Sokszor halljuk, hogy a karácsony már nem öröm többé, ha felnőttél. Engedje szabadon az önben élő gyereket és élvezze az ünnepet; kártyázzon, legyen öröm a közös karácsonyfa díszítés, amelyhez kiváló dekoráció a finom tejcsokis LINDOR golyó, segítse a gyereknek összeszerelni új játékaikat, vagy akár töltsön le új játék alkalmazásokat telefonjára és játsszon!

  9. Vegyen igénybe külső segítséget. Nem kell mindenhez értenie, s mindent egyedül megoldania. Egyszerűsítse életét a karácsonyi előkészületeket illetően, s vásároljon online, amit csak lehet, vagy akár hívjon egy takarítót, aki gyönyörűen előkészíti Ön helyett otthonát az ünnepekre. Hagyja a házimunkát másra, s koncentráljon az ünnep örömteli pillanataira.

  10. Végül, ne feledkezzen el saját maga kényeztetéséről sem. Adjon időt magának akár egy jó meleg, relaxáló habfürdővel, vagy kedvenc könyvét olvasva, s mennyei LINDOR csokigolyót nassolva. Habár a karácsony a családdal megosztott boldog pillanatokról szól elsősorban, annál örömtelibb lesz az ünnep, minél boldogabbak vagyunk mi magunk is, ezért fontos, hogy saját magára is szánjon időt.


2014 NOV 17 11:14:56/