Koffeinmentesen is frissen - Illatos Hibiszkuszvirág Variációk
C-vitaminban gazdag természetes főzetek

Forrón vagy hidegen, a Dilmah t-series csipkebogyó főzete hibiszkuszvirággal, mindenhogyan színesíti hangulatunkat. Egy szeszélyes május „ügyeletes hangulatőre” legyen idén ez a vörös főzet! A látványt és az illatot pedig már csak az íz és italunk szervezetünkre gyakorolt hatása erősítheti tovább.

Az angolok évszázadok óta gyógyitalként fogyasztják a csipkebogyó főzetét. Dilmah főzetünk a hibiszkuszvirág intenzív gyümölcsös aromájával lágyítja a csipkebogyó jellegzetes fanyar ízét, miközben gyönyörű vörös színt csempész italunkba. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben.

Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. Kóstolják meg, ha lehet, cukor nélkül! Aki azonban édesen szereti, használjon inkább mézet, hogy minél természetesebb maradjon az italunk!

S íme néhány receptötlet a forróbb pillanatokra, amikor nem pusztán a természet adta csipkebogyó és hibiszkuszvirág tiszta ízeire vágyunk, hanem valami izgalmasabbra.

A tonik szerelmeseinek ajánlva:

 

Készítse el a Csipkebogyó hibiszkuszvirág főzetet szokás szerint, majd öntse hőálló pohárba, hűtse le, adjon hozzá mézet és keverje el. Majd tegyen az italába jeget és végül öntse le egy kis tonikkal. Díszítse friss mentalevéllel!

Gyömbér mindenhol, mindenkor:

 

Gazdagíthatjuk ezt a főzetet azonban gyömbérrel is, ha valóban felfrissülésre vágyunk. Készítsük el italunkat a fentiek szerint (a főzetet lefőzzük, hagyjuk kihűlni, mézet keverünk hozzá, majd ízlés szerint erősítjük egy kis gyömbérlével és néhány csepp, frissen csavart citrom levével!

Reméljük sikerült felcsigázni az ízlelőbimbókat és adni némi inspirációt, hogy mostantól egy olyan klasszikus főzetre is, mint a csipkebogyó ital, másként tekintsünk.

2018 MÁJ 22 10:54:18/