Indítsd a hideg téli napokat egy 100% természetes energiaitallal!
Chai kicsit másképp Earl Grey teával és levendulával

Ázsia titkos italának, a masala chai-nak, egy európai változatát alkotta meg Robert Schinkel, a Dilmah tea márkanagykövete. Az ő receptjét ajánljuk, hogy frissen, energiával telve induljon a nap.

Jónéhány nyelvben a chai szó teát jelent, de ez az ital jóval több ennél. Alapja az erős fekete tea, ízlés szerint fűszerezve és tejjel gazdagítva. Ázsia több évszázados reggeli titkos itala, amelyet minden család máshogyan fűszerez, generációról-generációra örökítve a családi receptet, napjainkra az egész világot meghódította; megjelent a kávézókban, sőt desszertekben. A Dilmah Tea Mestereit is megihlette, akik Robert Schinkellel együtt egy külön Chai receptkönyvet is készítettek napjaink ízlésvilágára hangolva. Ebből osztunk meg egy olyan gyöngyszemet, amely a magyar teafogyasztók egyik kedvenc fekete teáját, az Earl Grey -t használja alapul, s a hagyományos kínai fűszerek helyett, a nálunk is honos levendulával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesíti és teszi egészségessé, energetizálóvá ezt a mennyei reggeli italt.

Levendula Chai Recept

Hozzávalók:

160 ml Dilmah t-series Earl Grey szálas tea főzete (erős főzet, 5 percig áztatva 100C vízben)

80 ml zsíros tej

20 ml levendula szirup/levendula méz

csipetnyi szárított rozmaring

csipetnyi szárított kakukkfű

Elkészítés:

Helyezze a fűszereket a teáskannába, majd áztassa a teát 100C° vízben 5 percig. Szűrje le a teát. Édesítse levendula sziruppal vagy mézzel. Közben a tejet edényben forrásig hevítse (ne forralja fel), majd adja hozzá a teához. Végül levegőztesse italát; öntse a chai teát vékony sugárban egyik csészéből a másikba. A kész italt töltse hőálló pohárba és szórjon a tetejére egy kevés szárított levendulát.

Egy ilyen itallal, ünnep a reggel! Kísérletezzen Ön is ízlése szerint fűszerezve ezt az ősi italt!

/Recept forrása: The Dilmah Book of Chai, Robert Schinkel, a Dilmah Tea Márkanagykövetének receptje/

2017 FEB 02 10:50:00/