Hajdan a királyok kiváltsága - ma a mindennapok luxusa
A tea hosszú, közel 5000 éves, útja során viszonylag későn érkezett Európába, először az 1500-as években.

Shen Nung kínai császár gyógyszerként fogyasztott nemes itala azonnal a nemesek kiváltságává vált kontinensünkre érkezésével. A kakaó, amelyet sokan a világ egyik legértékesebb tápanyagforrásának tartanak, valamint a „királyok vize”, azaz a mai pálinka őse, is szintén a királyok és arisztokrácia kiváltságaként kezdte hódító útját. Ezeket újra fel kell fedeznünk, hogy méltó helyükre kerüljenek a mindennapi életünkben is, és éljünk velük.

Meg kell ismernünk mit rejt egy csésze tea, egy valódi forró csoki vagy nemzeti kincsünk a pálinka. Az egészség, az ízek és élet élvezete mindenkor életünk középpontjában állt. Az elmúlt évszázadokban számtalan páratlan gasztronómiai kincs került ugyan Európába más földrészekről is, a tea sikere azonban, minden csábító vetélytársa ellenére, egyedülálló világszerte. 5000 éves töretlen hódítás ez, amely a kézműves tea valódi erejét mutatja.

Európa minden királyi családját rabul ejtette ez az illatos, színes, gőzölgő, testet-lelket melengető varázsital. A francia udvar a tea valóságos megszállottjává vált hajdanán. A Napkirály a torkát gyógyította vele, s kevesen tudják, hogy a tea tejjel való fogyasztását is a franciák, egészen pontosan Marquise de Sabliere, hozták divatba a 17. században.

Mi sem tudunk ellenállni neki, mióta az első kézműves teát megízleltük. A titkát több, mint tíz éve tanuljuk, kutatjuk, de még mindig minden csésze tartogat valami újat számunkra is; egy hangulatot, egy gondolatot, egy emléket, egy érzést, illatot, kinek mit. Ez ebben a megfejthetetlen és örökké tartó szerelem. Értelmetlen pazarlás lenne nem élni ezzel az élvezettel, amikor már bárki számára könnyen elérhető.

Őszintén bevalljuk azonban, hogy nekünk is idő kellett ahhoz, hogy a gyerekkorunk citromos-mézes fekete teájának ízvilágától elszakadva, felfedezzük a hozzávalók nélkül elkészített valódi teák megismételhetetlen ízeit, hatását.

A tea napjainkban a víz után a 2. legkedveltebb ital, amely az egészségre gyakorolt jótékony hatásának köszönhető leginkább. Ezt több ezer tanulmány támasztja alá. Egyetlen herbatea sem tartalmaz annyi antioxidánst, mint a Camelia Sinensis növényből készülő kézműves tea.

S tudja Ön, hogy mindez mennyibe kerül? Nálunk átlagosan csészénként 69Ft-ba(2mg szálas tea/csésze). Ha csak reggel és délután elfogyasztunk egy-egy csészével, máris sokat tettünk egészségünkért. Az angolok, ahol szintén egy találékony hercegnőnek köszönhetően vált oly népszerűvé a tea, átlagosan napi 3 csészével (kb. 650ml) fogyasztanak belőle. Ennyit ajánlunk mi is napi fogyasztásra, de kizárólag tiszta, friss, ellenőrizhető helyről származó, kézműves teából.


Egészségükre!

2018 FEB 22 17:32:46/